duminică, 27 noiembrie 2011

Poiana Brasov intr-o noua prezentare

De departe investitiile anului s-au facut la Poiana Brasov. S-au instalat doua instalatii de transport pe cablu: telescaunul Ruia este debraiabil, cu 6 locuri, si are statia inferioara mai jos de Poienita Cristian. Capacitatea de transport este de 2400 de persoane pe ora. Telescaunul Lupului este fix, cu 4 locuri si capacitate de 1600 de persoane pe ora.





In Platoul Ruia a fost amenajat un lac artificial cu o capacitate de stocare de 120.000 de metri cubi de apa. Lacul fa fi folosit pentru inzapezirea partiilor, care sunt acoperite in totalitate de tunuri de zapada, mobile si fixe (asa numitele lanci).





Lucrarile sunt aproape finalizate si mai mult ca sigur ca in aceasta iarna ne vom bucura de noile instalatii si partii. Poate singura problema este faptul ca in urma acestor amenajari vor fi foarte probabil muuulte pietre, asta pentru ca nu este timp pentru inierbare.



Priveam circumspect indemnurile guvernantilor de a schia la Poiana Brasov si a nu mai merge in strainatate. Sigur, nu se poate compara Postavarul cu diverse creste din Alpi, dar prin aceste amenajari, turismul Romanesc ca castiga cu siguranta.

Niciun comentariu: