sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Comunicat de la Primaria Sinaia

Primaria orasului Sinaia rezista si respinge in continuare actiunea coordonata a grupurilor de interese care doresc sa obtina in mod ilegal telegondola comunitatii si anunta ca a obtinut in instanta in data de 23 noiembrie 2011 suspendarea provizorie a executarii telegondolei pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta, in cadrul dosarului de fond.

n demersurile legale de a proteja acest bun public, Primariei orasului Sinaia s-au alaturat astazi aproximativ 500 de sinaieni care au venit sa protesteze la cea de a doua actiune de executare a telegondolei. Executarea fusese programata pentru ora 10,00, dar executorul si firma de leasing nu s-au mai prezentat ca urmare a suspendarii executarii silite de catre Judecatoria Sinaia.

«Dragostea pe care au aratat-o astazi cei 500 de sinaieni pentru orasul nostru, prin actiunea lor de protest, imi da si mai multa forta in aceasta adevarata lupta contra grupului de interese care actionează in mod coordonat impotriva comunitatii locale. Nu vom renunta, vom lupta in continuare, justitia ne-a dat deja un prim castig de cauza, iar acest bun public-telegondola, este si trebuie sa ramana al orasului. Vom depasi problemele legate de acte si vom deschide acest sezon de iarna cu telegondola in stare de functionare. » Vlad Oprea, Primarul orasului Sinaia.

Totodata, Primaria orasului Sinaia se confrunta cu un caz fara precedent. Ieri, Prefectul judetului Prahova, Adrian Dobre, in loc sa fie de partea autoritatii locale si sa sustina ca telegondola sa ramana in proprietatea orasului, s-a constitui in « avocatul » firmei de leasing. Acesta a declarat in interventia sa din emisiunea «Concret» difuzata de postul Prahova TV ca a solicitat informatii din partea institutiilor statului cu privire la motivele esuarii actiunii de executare silita, din data de 18 noiembrie, ca urmare a sesizarii primite din partea unui deputat si a firmei de leasing.

In prezent, Telegondola Sinaia este achitata integral, ultima rata de leasing a fost platita, in avans, termenul de plata fiind 30 noiembrie 2011. Astfel, ca urmare a achitarii integrale a instalatiei Primaria orasului Sinaia a solicitat societatii de leasing, trecerea telegondolei in proprietatea sa.

Niciun comentariu: