duminică, 19 decembrie 2010

Noile partii din Valea Soarelui

In postul precedent am vorbit despre noua "partie" de legatura intre Valea Dorului si statia telescaunului expres din Valea Soarelui. Aparent nimic senzational, insa acesta partie de legatura scoate din joc, sau diminueaza foarte mult, rolul vechiului telescun din Valea Dorului.

In Valea Soarelui se deschid doua noi partii cu lungimi de peste 1600 m si diferenta de nivel de 325m. Aceste doua partii sunt in dreapta si stanga telescaunului expres.



Notabila este partia din dreapta, formata din doua segmente bune de schi, partea superioara fiind cunoscuta si sub numele Laptici.



Dupa o traversare cam anevoiasa, unde s-a acoperit cu pamant un vilcel pentru a facilita coborarea in siguranta



...se ajunge la a doua parte buna de schi. Dupa cum se vede totul este deja balizat, mai era necesara montarea balizelor pe stalpii indicatori.



Pentru noile partii de schi s-au achizitionat si noi masini de batut zapada, primaria Sinaia avand deja doua ratracuri noi noutze. Unul este in Valea Soarelui si asteapta sa colinde noile partii.



Al doilea, mai rozuliu, va colinda partia noua, care a suferit si ea amenajari in zona Cota 1400, cat si partia de la telegondola, unde este un nou teleschi. Probabil ca masina rozulie va ajunge si prin Valea Soarelui unde este clar ca numai o masina nu poate face fata hecarelor de partie care trebuiesc batute. Partiile din Sinaia au astfel patru masini ultra peroformante de batut zapada, doua ale Teleferic si doua (noi)ale primariei.



Cum nu era zapada de schiat in jos (cel putin acum cateva zile), am "schiat in sus" si cu ocazia asta am facut si un film cu privelistea de pe noua partie din Valea Soarelui.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Masinile de batut zapada ale primariei nu sunt noi, ci refurbished