vineri, 31 decembrie 2010

2010 - o scurta retrospectiva a investitiilor in sporturile de iarna pe Valea Prahovei

Mai sunt cateva ore din 2010, un an plin de evenimente in statiunile de pe Valea Superioara a Prahovei. Dupa cum multi dintre voi stiti, FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European, mai multe detalii pe montania.ro) este un eveniment organizat sub egida comitetului olimpic, eveniment ce reuneste tinerii din tarile Europei, in intreceri specifice olimpiadei de iarna. Cum Romania, mai precis Brasov, Rasnov, Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia vor organiza probe din acest eveniment, s-au promis multe investitii: in instalatii, amenajari de partii, etc. Intr-un cuvant avem oportunitatea sa innoim infrastuctura sporturilor de iarna, infrastuctura care pana nu demult avea un puternic iz comunist, pana in 2005, nefacandu-se mare lucru. Sa trecem in revista, pe scurt, cam ce s-a realizat in acest an:

Sinaia: telescaun debraiabil, acoperit de 4 locuri, in Valea Soarelui, urmeaza a fi inaugurat in Ianuarie 2011. Acesta deschide 2 noi partii, totalizand aproximativ 4 km in lungime. Amenajare partii Valea Dorului/Soarelui. Amenajare partie telegondola Sinaia, cu teleschi, nocturna si tunuri de zapada. Aceasta partie este pentru incepatori. Amenajare partie Cota 1400 - telegondola, partia Noua.







Busteni: un nou snow park la baza partiei Kalinderu. Acesta are o pista de sanie (nici nu stiu cum s-o numesc.)



Azuga: imbunatatiri la partie, un covor de urcare pentru copii, tunuri de zapada pana in varf.

Predeal: baza de schi fond si biatlon de pe Rasnoava a fost refacuta, aici organizandu-se campionatele nationale. Aceasta baza urmeaza va fi folosita pentru FOTE 2013.

Rasnov: am putea spune ca vedeta investitiilor, avand in vedere ca trambulinele s-au conturat, traseul de schi fond si poligonul de biatlon sunt si ele gata. Lucrarile sunt foarte aproape de finalizare.





Montania.ro v-a adus aceste noutati, vom fi pe receptie si in 2011!

La Multi Ani!

Niciun comentariu: