duminică, 22 februarie 2009

Veste trista, un tanar si-a pierdut viata intr-o avalansa in Sinaia


Veste trista in acest weekend. Un tanar din Constanta si-a pierdut viata intr-o avalansa pe partea estica a abruptului Prahovean. Dan Trif, membru salvamont Sinaia, a declarat pentru Realitatea TV: "turistul s-ar fi abătut de pe pârtia amenajată, a intrat întrun fir de vale unde zăpada este foarte mare şi, după circa 400 - 500 de metri, dându-şi seama că a greşit, a încercat să meargă în lateralul văii respective şi atunci ar fi produs o avalanşă care l-ar fi îngropat. La ora aia, deja se lăsase ceaţa, cred că era foarte speriat şi, în momentul acela el a încercat să scape şi să iasă undeva în zona marcată şi de aceea s-a întâmplat toata chestia asta.

El nu a fost conştient că, luand-o la deal pe calea văii respective, era o cornişă foarte mare de zăpadă, care s-a rupt şi l-a îmbrăcat pur şi simplu. Pe o distanţă de şase - opt metri pătraţi a fost zăpadă de patru -cinci metri grosime, vă daţi seama că el nu a avut nicio şansă să scape".

Atentie asadar, in special amatorilor de pulver!! Sinaia este o zona cu risc de avalansa! Zapada cazuta in ultimele zile s-a asternut peste un strat de gheata. Nefiind o priza prea buna, avalanse se pot provoca foarte usor.

Niciun comentariu: