duminică, 5 aprilie 2015

Super zapada (de Aprilie) in Valea Soarelui

As fi vrut sa scriu "super ski de primavara", dar in Valea Soarelui este iarna in toate regula, cu temperaturi de pana la -12 grade, acum la inceput de Aprilie! Se schiaza in conditii bune, ar fi putut sa fie excelente daca ma gandesc la cantitatea de zapada, dar temperaturile negative extreme pentru Aprilie au facut ca partiile batute sa fie absolut beton armat. Nici vorba de incalzire in timpul zilei, caci soarele nu are mare efect la aceste temperaturi. Sigur, vremea se va incalzi si conditiile vor fi excelente, cel mai probabil de Paste!
Se anunta ninsori abundente pentru 6-7 Aprilie iar apoi temperaturi pozitive. Una peste alta, este posibil sa se schieze in Valea Soarelui pana la 1 Mai, dar cel putin de Paste se anunta o vreme de vis! Nu ratati o asemenea ocazie de primavara.

Cat despre versantul estic, este zapada pe Carp (de obicei inchis, sic), Drumul de Vara, pana la Cabana 1500 de unde se coboara in clapari pana la 1400. Sub 1400 nici vorba de zapada, chiar daca va ninge 2 zile, este putin probabil sa se astearna un start atat de consistent ca se se coboare pana la statia inferioara a gondolei.


Niciun comentariu: