luni, 17 februarie 2014

Locul 17 pentru bobul de 2 persoane Romania 1

Astazi la Sochi, bobul de doua persone Istrate & Craciun, a reusit o clasare pe locul 17! Echipajul Romaniei a aratat consistenta in cele 4 runde ale intrecerii, o mica ezitare avand loc in runda a doua, insa baietii si-au revenit in urmatoarele doua runde.

Dupa cum scriam intr-un post anterior, la o privire a clasamentului pe natiuni, Romania a fost devansata de Rusia, America, Elvetia, Letonia, Germania, Canada si Italia, devansand Franta, Olanda, Austria, etc.
Ehipele Rusiei, Germaniei, Americii si Canadei au avut cate trei echipaje calificate la olimpiada, bugetele lor fiind cu mult peste ce se ofera echipei de bob a Romaniei. Putem spune ca la un cladament pe natiuni, Romania s-a situat pe un onorabil loc 8. Acest lucru ar trebui sa dea de gandit oficilitatilor care trebuie sa investeasca in infrastuctura, spre exemplu in refacerea partiei de bob de la Sinaia, actualmente in paragina. Romania a obtinut ultima medalie la bob la Olimpiada din Grenoble 1968 cand ehipajul Pantzuru/Neagoe a obtinut medalia de bronz!

Competitia de bob 2 persone de la Sochi a fost castigata de Rusia 1 (Zubcov), medalia de argint de Elvetia 1 (Hefti) iar cea de bronz de USA 1 (Holcomb).


Niciun comentariu: