duminică, 16 iunie 2013

On top of the world 2013, Sinaia

Pe 15 Iunie a avut loc in Sinaia a patra editie a concursului de mountain bike: On top of the world. Ca o noutate, este pentru prima data cand acest concurs este sub egida Riders club... c-o fi bine, c-o fi rau, o sa comentam.

La linia de start (sau cel putin pe lista de concurs) s-au aliniat 150 de participanti, cursa fiind compusa din doua parti, de 8 respectiv 19 km in functie de nivelul la care participantii au fost inscrisi. Participarea a costat 50 RON cu inscrierea pana pe 10 Iunie, 60 RON pana pe 14 Iunie si 80 RON la fata locului pana la ora 9:00. In pachetul de participare (foto) s-au oferit covrigei, briosa si un baton energizant.

continut pachet concurs

Startul s-a dat la ora 9:30 din dreptul restaurantului Cutitu' de argint situat pe aleea Pelesului,sosirea traseului de 8 km fiind la Cota 1400 iar cea a traseului de 19 km la Babele!

zona de inscrieri

Radu Savin punand la punct ultimele detalii

Participantii se grupeaza spre linia de start 

Start de pe aleea Pelesului


A urmat si cursa (de unde nu am poze pentru ca eram pe bicicleta :). Vremea a fost chair placuta, dupa amenintari de ploaie si vant, temperatura a fost optima pentru o urcare sanatoasa prin Bucegi. Nu a fost nici soare, dar nici ploaie sau vant puternic. Fireste ca in golul alpin conditiile au fost putin diferite fata de urcarea prin padure spre Cota 1400. Punctele de alimentare au fost la plecare (apa), cota 1400 (apa, banane), Piatra Turcului (apa si punct de control), Babele (apa, suc banane, glucoza, biscuiti). A mai fost un punct intermediar de arbitraj undeva in zona Piatra Arsa.

Dupa cursa a urmat si o binemeritata coborare pe DJ 713, drum care a mai fost modernizat si cu parapeti metalici in zonele expuse de abrupt.
...Si la final, premierea din parcul statiunii Sinaia.
fete nivelul 3

fete nivelul 2

baieti nivelul 2

baieti nivelul 1 
(nu am prins din pacate locul 1, iar locul 2 a fost.... grabit si nu a stat la festivitate)

Felicitari tuturor celor care au participat si in special celor ce au terminat!
Voi reveni cu alte impresi despre concurs si despre sistemul de nivele din riders club

P.S.: mai multe galerii foto aici si aici 

Niciun comentariu: