duminică, 4 noiembrie 2012

Sinaia, Busteni, Azuga - out din peisajul FOTE 2013

Se anunta cu mare tamtam organizarea FOTE 2013 in statiunile de pe Valea Prahovei. Poiana Brasov, "sufla" insa probele de schi alpin si snowboard, care trebuiau sa se organizeze in Sinaia si Azuga. Astfel, locatiile competitiei se prezinta mult mai compact: Brasov, Poiana Brasov, Rasnov si Predeal.

Ce a mers totusi rau pentru Sinaia? Nu se stie, sau cel putin nu se spune... Ca sa parafrazez o citatie de pe un site: "Vorbe mari, fapte marunte".

Un remember amar al declaratiilor de acum ceva vreme:

Februarie 2011
Vlad Oprea: „Olimpiada din 2013 va fi un moment unic în viaţa oraşului. Trebuie să ne pregătim cum se cuvine. Sunt sigur că alături de primarii celorlalte oraşe gazdă vom organiza un eveniment care să arate adevărata faţă şi realul potenţial turistic al României.”

Marian Panait: „Cu siguranţă putem face faţă organizării FOTE 2013, am văzut cum s-au pregătit polonezii acum doi ani iar acum cehii. Singurul lucru care ne poate da înapoi este ura politică. Dacă duşmanii oraşului vor continua blocarea proiectelor adiacente acestui eveniment, atunci riscăm să pierdem enorm, poate chiar retragerea dreptului de organizare.”

Martie 2011: Cristian Negulescu, consilier al primarului Vlad Oprea: „Comisia de control a fost plăcut impresionată de stadiul lucrărilor şi de prezentarea în amănunt a proiectului. La Sinaia se vor ţine probele de schi alpin, slalom uriaş şi snowboard şi va fi al doilea Centru media care va funcţiona la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino. Toate pârtiile noastre sunt omologate internaţional, fapt care ne-a ajutat foarte mult în evaluare”.

Vlad Oprea: „Deşi mai sunt investiţii de făcut, Sinaia este pregătită să găzduiască FOTE 2013, iar controlul făcut de consultanţii Comitetului Olimpic European certifică acest lucru. Sinaia este cunoscută şi apreciată pentru pârtiile de altitudine pe care le are, iar participarea la o competiţie europeană va readuce oraşul nostru în circuitul internaţional al sporturilor de iarnă. Mai avem de făcut o investiţie majoră şi anume instalaţia de zăpadă artificială, dar până în 2013 va fi realizată”

Niciun comentariu: