duminică, 1 mai 2011

Modernizarea DJ 713 Cuibul Dorului - Babele

Anul trecut a inceput modernizarea drumului judetean DJ713 care porneste din DN 71, trece pe langa Cabana Cuibul Dorului si merge in zona de altitudine a masivului Bucegi, drumul ramificandu-se catre Babele si Pestera.S-a scris in presa despre acest aspect, si nu prea pozitiv...

Sigur, drumul duce nicaieri, nu are nici o importanta "strategica" asa cum ar avea Transfagarasanul. Am fost de curand sa vadem starea lucrarilor, mai jos aveti un video cu ce era realizat in Aprilie 2011. Sigur, lucrarile vor continu mai ales ca vremea s-a incalzit.Ce se poate insa remarca foarte usor este executia de proasta calitate a acestui drum, fie el si pana la Cabana Cuibul Dorului.

Au aparut fisuri ce se vor transofma in gropi in viitorul apropiat, asta la un start de asfalt destul de subtirel ce a fost turnat de numai cateva luni.Nu exista nici un fel de amenajari pentru captarea apelor pluviale, nici un fel de rigole, etc. La primele viituri apa va spala destul de repede terasamentul drumului.Fisia de asfalt isi face loc parca timid pe pantele muntelui, fara nici un fel de consolidare a malurilor expuse alunecarilor de teren, parca ar fi o joaca de copii. Nu stim cum va rezista acet segment de drum la masinile de mare tonaj care vor trebui sa urce in continuare cu materiale pentru amenajarea drumului in continuare.Culmea este ca daca vrei sa ajungi pe acest nou drum, trebuie sa-ti rupi masina pe DN 71 care face legatura intre Sinaia si Targoviste si care arata ca dupa bombardament.Niciun comentariu: