marți, 19 octombrie 2010

Investitie de 10 milioane de euro in cea mai moderna telegondola din Romania

George Copos a anuntat ca urmeaza sa investeasca zece milioane de euro in achizitionarea celei mai moderne telegondole din Romania.

Aceasta urmeaza sa fie cumparata din Austria si va urca pana la partia Kanzel din Poiana Brasov, cunoscuta drept una dintre partiile cu cel mai mare grad de dificultate din Romania, informeaza Buna Ziua Brasov.

"Acum este momentul sa investesti, toate preturile fiind la jumatate. Tot anul 2010 va fi un an al investitiilor. Platim mai putin pentru materialele deconstructii, dar si pentru alte servicii", a spus Copos.

In luna februarie, omul de afaceri anunta ca va deschide in Poiana Brasov un boutique-hotel, cu o investitie de zece milioane de euro.

De asemenea, tot la inceputul anului Copos anunta ca in Poiana Brasov se dezvolta un proiect prin care va fi reconfigurata toata zona turistica.

"Vor fi peste 60 de hectare de partii, un lac de acumulare de 122.000 metri cubi de apa si doua telescaune. Investitia se va ridica la 25 milioane euro, bani care vor proveni din fonduri europene", spunea atunci Copos.

www.editieonline.ro

In alta ordine de idei, pe 13 octombrie, Consiliul Local al municipiului Brasov a aprobat Planul Urbanistic Zonal din Poiana Brasov, care include investitiile din proiectul de extindere a domeniului schiabil si, totodata, a aprobat proiectul de hotarare prin care o parte din fondul forestier din Poiana Brasov este scos temporar din proprietatea publica a municipiului Brasov, pentru amenajarea partiilor cuprinse in proiectul de extindere a domeniului schiabil.

O suprafata 9.976 mp a fost scoasa temporar din fondul forestier national, conform Legii 46/ 2008, care stipuleaza ca „in cazul in care, pentru realizarea obiectivelor sunt necesare si alte terenuri adiacente pentru organizarea de santiere, acestea vor fi ocupate temporar, pe o perioada de maximum un an si in cuantum de 10% din suprafata solicitata va fi scoasa definitiv din fondul forestier. Acest teren completeaza suprafata de 34,93 ha, care a fost scoasa din fondul forestier inca de la inceputul acestui an, pentru extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov, in cadrul programului „Schi in Romania“, finantat de Ministerul Dezvoltarii Durabile si Turismului. In 2010, acest proiect urmeaza sa primeasca aproximativ 5 mil. RON.

Autoritatile locale au declarat ca extinderea domeniului schiabil reprezinta un obiectiv extrem de important pentru atragerea turistilor la Brasov, dar si pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, FOTE, din 2013, pe care Brasovul il va gazdui, alaturi de Rasnov, Predeal, Azuga si Busteni si Sinaia.

O data cu aprobarea PUZ-ului, se poate incepe organizarea santierului in proiectul de extindere a domeniului schiabil, pentru care s-a urmat procedura pentru acordul de mediu si s-a realizat proiectul de catre o firma din Austria, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform proiectului de extindere a domeniului schiabil din Poiana Brasov, partiile existente vor fi largite, vor mai fi construite trei partii noi, va fi amenajat un sistem de producere a zapezii artificiale si un lac artificial care sa alimenteze tunurile de zapada, cu instalatiile de apa aferente. De asemenea, vor fi extinse instalatiile de transport de cablu si se va creste capacitatea de alimentare cu energie electrica in zona.

moneyexpress.money.ro

Niciun comentariu: