marți, 7 septembrie 2010

Lucrarile la noul telescaun din Valea Soarelui au inceput!

S-a auzit de ceva vreme despre noua instalatie de telescaun ce urmeaza sa apara in Valea Soarelui. Astfel, de la Cota 2000 vom avea doua instalatii de telescaun, cea existenta din Valea Dorului si noul telescaun de 4 locuri, debraiabil, constuit de primarie. Se lucreaza din plin, pe tot parcursul linei, fundatiile de piloni, statiile de plecare si sosire. Instalatia a fost deja transportata, partial, la locul faptei. Daca vremea nu va pune bete in roate constructorilor, in sezonul urmator de iarna ne vom putea bucura de noua instalatie, care pe langa faptul ca va oferi un servicu de calitate, atat de necesar pe versantul vestic la Bucegior, va mari domeniul schiabil din Sinaia. Cel putin o partie se va deschide in noul sezon, fiind deservita de noul telescaun. Ramane putin in offside Teleferiul, care nu a investit nimic in Valea Dorului, vechiul telescaun care are peste 30 de ani dand semne clare de oboseala. Reamintim desele pene de motor de anul trecut, cabluri sarite de pe role, evenimente care pun efectiv viata turistilor in pericol. Va vom tine la curent cu evolutia lucrarilor!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ca placar sunt fericit ca acest telescaun va fi realizat dar ca iubitor de natura mi se pare o mare nesimtire felul in care se construieste acest telescaun. Primaria Sinaia a primit amenzi in valoare de 60000 RON pentru nerespectarea mai mult prevederi legale referitoare la efectuare de lucrari in parcul National Bucegi (totodata si sit Natura 2000).
Aceasta lucrare a inceput fara aviz de mediu si se realizeaza cu utilaj greu(betoniere, excavatoare). Intr-o tara civilizata care tine cont de mediu lucrarile ar fi trebuit realizate cu elicopterul, minimizand impactul asupra mediului.
Probabil ca nici unul din prietenii primarului care au o firma de constructii nu au vreun elicopter sau experienta in realizarea de astfel de lucrari si astfel am ajuns la o solutie romaneasca...

Ursu Brun spunea...

Instalatia asta e binevenita, in special datorira lipsei de initiativa a celor de la teleferic. Nu se mai poate cu tinicheaua-pericol-public din Valea Dorului. Da, e trist sa vezi muntele calcat de senile de buldozer in toate directiile, poate se puteau executa lucrarile mai finutz. Telescaunul expres facut de teleferic s-a facut cu minime distrugeri ale muntelui, dar si executia a fost mult mai dificila, desi cu buldozerul poti ajunge oriunde in ziua de azi. Ce cred ca e mai important este cum se va incheia toata aceasta macelareala a versantului Furnica, sigur, natura o sa cicatrizeze urmele pana la urma, dar constructorul poate ajuta... Spre exemplu semnele de buna purtare de sub telegondola rozalie nu sunt de bun augur. Poate o parte si mai trista este ca statia din vale a noului telescaun este intr-un loc foarte frumoas, pe paraul Clirului, vale care si-a pierdut farmecul definitiv :((