miercuri, 24 iunie 2009

Ursii Sinaieni dispar, unul cate unul

Li se spune "ursii gunoieri", dar sincer, nu stim cine sunt mai gunoieri, ei sau noi? Dupa ce padurea a fost si este tocata incet si sigur, pentru diverse interese particulare sau de urbe, ne miram de "invazia" ursilor in centrul orasului Sinaia! Padurea este plina de gunoaie, de la 1400 pana in centru, ne putem imagina zona orasului Sinaia din prisma ursului Sinaian: o aromata masa ce emana miresme de toate felurile, fireste ca au ajuns gunoieri, dar asta nu s-ar fi intamplat daca noi nu ne-am fi multumit in situatia noastra jalnica de oameni multumiti a trai in gunoi.

Statistica arata ca cei mai multi ursi capturati sunt in zona Peles, adica pe aleile castelului. Nu e greu de imaginat ca aici este si cea mai mare mizerie!! Daca gunoiul s-ar colecta mai des, si ar fi amenajate mai multe spatii de aruncare, istoria s-ar scrie altfel.

Au fost capturate 16 exemplare din cele 25 ce-si fac veacul in zona Sinaia! Unde se duc bieti ursi? In diverse alte paduri, unde speram sa aiba o viata mai buna, si eventual sa nu dea peste niste grataragi rataciti.

Ziarul de prahova relateaza: "Recent a mai fost prins un urs mascul, care a fost relocat din zona orasului Sinaia in fondul cinegetic Arefu, din judetul Arges.
Pana ieri, potrivit Regiei Nationale a Padurilor, fusesera capturate 16 dintre cele 25 de exemplare de urs carpatin care trebuie mutate din fondul cinegetic Sinaia in alte zone din tara, avand in vedere ca populatia de urs de pe Valea Prahovei a crescut semnificativ in ultimii ani. Operatiunea “Ursul" a demarat in data de 15 iunie, cand a fost capturata o femela in varsta de trei ani, care a fost transferata in fondul cinegetic prahovean Telejenel. In noaptea de 15 spre 16 iunie au fost capturate alte cinci exemplare - doua femele cu cate un pui fiecare si un mascul. Femelele au fost transferate pe fondul cinegetic Negoiu din judetul Arges, iar masculul a fost relocat pe fondul cinegetic nr. 28 Telejenel din judetul Prahova. Alte sase exemplare, doua femele si patru pui, au fost capturate in cursul serii de 16 iunie, acestea urmand a fi duse pe fondul cinegetic Capatana din judetul Arges. In noaptea de 17 spre 18 iunie au fost prinsi inca trei ursi – o femela si doi pui. Acestia au fost mutati din zona Sinaia pe fondul cinegetic nr. 5 Arefu, judetul Arges.
Pentru finalizarea actiunii, au mai ramas de capturat inca noua ursi. In acest sens, imprejurimile orasului Sinaia sunt supravegheate de echipaje mixte formate din jandarmi si politisti comunitari, asistate de personalul silvic tehnic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor."

Daca ar mai fi ceva de adaugat, lasam imaginile sa vorbeasca...


Josnicia speciei umane poate fi urmarita in imaginile urmatoare. Ce e mai frumos decat sa pozezi ursul cu blitz?

Niciun comentariu: