marți, 27 ianuarie 2009

Incident telescaun Valea Dorului, 23.01.09

Conform emisiunii "Gherila de dimineata", din data de 27 Ianuarie 2009 difuzata de radio Guerrilla, un incident a avut loc la telescaunul din Valea Dorului, Sinaia. Mai precis, din spusele unei persoane implicate, telescaununl din Sinaia a "cazut", se pare ca vantul puternic a dus la desprinderea cablului de pe role, deci caderea unui numar de scaune. Iata relatarea tanarului implicat (citat aproximativ): "La ultima urcare (n.n. a persoanelor implicate), pe o vreme foarte neprietenoasa (vant, ceata) pe la mijlocul urcarii scaunul s-a izbit de pamant, cam de la o inaltime de 3-4 m, mi-au sarit schiurile. Am ridicat bara iar la a doua cazatura am sarit. Rotile de la stalp s-au rupt. O persoana s-a lovit la spate si a fost luata cu snowmobilul de catre salvamont. Alte 6-7 persoane au cazut, nu era foarte aglomerat". Defectiunea a fost remediata, astfel ca sambata si duminica totul a functionat normal. Totusi, avand in vedere vechimea acestei instalatii, ne intrebam ce standarde de siguranta pot fi oferite? Speram ca acesta sa fie ultimul sezon al acestui telescaun in Valea Dorului.

3 comentarii:

Anonim spunea...

este singura stire despre acest incident pe care am gasit-o pe net de o saptamana de cand am ascultat si eu la radio...in schimb putem citi cum marica e cu pistol...dobro, de ce nu apare nici o stire legata de acest eveniment?

Anonim spunea...

sa scriu ceva si de scaun si gondola...scaunul trebuie schimbat in vale...pus altul nou...si umpluta valea de teleskiuri...gondola e un fas...n-am mers cu ea dar proiectul e gresit total...de ce nu au mai pus 3 stalpi sa o faca direct din gara si in gara sa fi facut parcari...are capacitate de peste 2000 de oamni pe ora(probabil) si nu deserveste nici o parite...nu se skiaza intre 1400 si sinaia deci nu prea are sens...

Anonim spunea...

probabil daca ai fi analizat in profunzime un asemenea proiect ti-ai fi dat seama ca in prezent este extraordinar de greu sa construiesti o asemenea telegondola din centrul orasului sau chiar de la gara pentru ca "cei trei stalpi" la care faci referire ar fi trebuit amplasati invariabil pe proprietati private. Si nu cred ca exista persoana in Romania care sa isi doreasca un pilon de telegondola la el in curte. Cat despre partia dintre 1400 si statia de plecare telegondola, daca chiar te intereseaza sa afli un adevar, aceasta este in proces de de reamenajare, inclusiv cu instalatie de zapada artificiala. Asa ca propun sa nu ne mai dam cu parerea pana nu avem informatii clare si corecte.