miercuri, 19 noiembrie 2008

Noi amenajari ale partiilor din Sinaia


Iarna bate la usa, ultimele pregatiri ale partiilor din Sinaia fiind aproape gata. O noutate pentru noul sezon este imbunatatirea partiei "Drumul de vara" ce coboara de la Cota 2000 la Cota 1400. Aceasta partie avea o portiune foarte dificila, in zona denumita Piatra Turcului, unde in urma zapezilor abundente si a avalanselor, traversarea era foarte periculoasa. Aceasta portiune a fost latita cu aproximativ 3m, s-au montat si plase de protectie, ceea ce inbunatateste conditiile de siguranta ale schiorilor.










O noua partie de sanius este in curs de amenajare in zona Cota 1400. Aceasta va fi separata de sosirea partiilor de la Cota 2000, fiind mult mai sigura atat pentru amatorii de sanie cat si pentru schiori.

In cursul anului viitor, partia Noua va fi reamenajata. Se doreste o partie de dificultate medie, ce va fi deservita de noua telegondola. Traseul de schi va avea o lungime de 2171 m, o diferenta de nivel de 434 m si o latime de 20 m. Aceasta lucrare face parte dintr-un program mai amplu de amenajare e partiilor din Sinaia, program ce prevede dotatea cu tunuri de zapada a tuturor partiilor, amenajarea unui telescaun expres de 6 locuri si a unei noi partii la altitudine, in Valea Soarelui, amenajarea unui schi lift de doua persoane in aceeasi zona.

Niciun comentariu: